Background Image

Peștera Urșilor – Chișcău

Viziteaza Pestera Ursilor Chiscau - Bihor .eu

Județul Bihor, comuna Pietroasa, Chișcău, Peștera Urșilor – o comoară a bihorenilor descoperită în anul 1975 în urma exploatărilor miniere locale.

Pestera Ursilor

Atunci, la finalul mileniului trecut, a fost străbătută peștera de către minerul Traian Curta, care a parcurs galeria până ce a dat de Sala Mare. Începând cu acel moment, timp de cinci ani peștera a fost explorată pentru a-i găsi o parte din comorile-i ascunse. În anul 1980 Peștera Urșilor a fost deschisă și pentru ca publicul larg să se poată minuna de viața ce se află în interiorul stâncilor.

Planifici o excursie la Peștera Urșilor – Chișcău? Descoperă aici cele mai bune OFERTE LA CAZARE

Viziteaza Pestera Ursilor Chiscau - Bihor .eu

Trei galerii ale peșterii sunt destinate turiștilor: Galeria Oaselor, Galeria Emil Racoviţă, Galeria Lumânărilor. Cei care-i calcă pragul pot descoperi rămășițele ursului de cavernă – care a dispărut în urmă cu 15000 de ani – și diverse formațiuni naturale impresionante, precum sunt stalactitele și stalagmitele. Astfel, se intră într-o lume de poveste sugerată chiar prin denumirile date formațiunilor: Palatul Fermecat, Căsuța Piticilor, Lacul cu Nuferi, Sfatul Bătrânilor ș.a.

Pe lângă cele trei galerii, mai există încă una: Galeria Științifică. Aici accesul este destinat doar speologilor profesioniști. Aceștia pot pătrunde într-un puț de 30 m care duce înspre o galerie lungă de 521 m.

 

Pestera Ursilor din Chiscau, judetul Bihor

Planifici o excursie la Peștera Urșilor – Chișcău? Descoperă aici cele mai bune OFERTE LA CAZARE

Capodopera naturii, unicată atât în România cât și în Europa, este una dintre principalele obiective turistice din Munții Apuseni. Așa că, porțile sunt deschise pentru toți cei care doresc să pătrundă în interiorul munților pentru a-i observa evoluția aparant lentă, însă fermecătoare.

Bihor.eu

info@bihor.eu