Despre Bihor – Motive să vizitezi Bihorul

Moara de apa de la Rosia

Salutare, stimați călători și băștinași! Am hotărât să iau atitudine și să-mi fac simțită prezența. Sunt aici de foarte multă vreme și îmi doresc să mă cunoașteți mai bine. Prezentările sunt de prisos, totuși vă reamintesc: numele meu este Bihor.

De ce să vizitezi județul Bihor?

Strangerea fanului la Vartop si Escaladari la Vadul Crisului

Vârtop / Vadu Crișului

Unde mă găsiți? De parcă n-ați ști! În nord-vestul României, acolo, chiar la granița cu Ungaria. Dar scopul meu nu este să mă prezint din punct de vedere geografic sau istoric. Nici pomeneală! De asta vor avea grijă prietenii mei de la Bihor.eu

Tot ce îmi doresc este să vă invit să treceți pe la mine. Cum adică de ce? Haideți că vă dau eu destule motive ca să mă vizitați.

În primul rând, natura. Păduri bogate, pajiști liniștite, râuri repezi, peșteri misterioase și impunătoare. Să nu mai vorbesc de comorile subsolului! De la petrol și marmură până la ape geotermale și minerale. Și să vă spun un secret: am peste 60 de rezervații naturale și monumente ale naturii! Nu că aș vrea să-mi dau importanță. Doar vă spun adevărul! Apoi satele tipice de munte, păstrătoare de tradiții, care se înfățișază în fața voastră ca adevărate pagini de istorie. Sunt tot ale mele!
Cât despre universul urban, nu întârziați să explorați orașele pline de vitalitate și trecut care adăpostesc monumente de arhitectură demne de laudă. Așadar, pe plan artistic veți regăsi stilurile bizantin, romanic, gotic, renascentist, baroc și, mai aproape de vremurile noastre, seccesion și neoromânesc.

Planifici o excursie în Bihor? Descoperă aici cele mai bune OFERTE LA CAZARE

Moara de apa de la Rosia

Moara de apă de la Roșia

Ah, da! Am și zeci de biserici. Dacă treceți pe la mine, să nu ratați bisericile de lemn. Sunt foarte mândru de ele. Dar cu adevărat mândru sunt de oamenii care mă însuflețesc! Datorită lor am primit titlurile de județ multicultural, multiconfesional și multietnic. Ați văzut, băștinașilor? Știu totul despre voi! Și sunt tot mai bucuros pe zi ce trece când vă văd că trăiți în pace și armonie, repectându-vă reciproc istoria și credințele.

Biserica de lemn din Bratesti - Bihor.eu

Biserica de lemn din Brătești

Dragi călători, sper din toată inima că v-am convins să mai veniți pe la mine. Vă aștept cu brațele deschise! Dacă sunteți curioși (și sper că sunteți, că doar eu așa vă știu), prietenii mei de la Bihor.eu sunt gata să vă ofere o gamă variată de informații interesante despre umilul meu teritoriu. Vă anunț oficial că sunt gata să fiu explorat!

Planifici o excursie în Bihor? Descoperă aici cele mai bune OFERTE LA CAZARE

Comuna Varciorog - Bihor.eu

Comuna Vârciorog – Bihor.eu

PREMII BIHOR.EU – „Bursa Talentelor” – Gala Responsabilității Sociale Corporative, decembrie 2014

Bihor.eu

info@bihor.eu